Rreth Teen Challenge

Teen Challenge i ka fillesat e saj ne 1958 kur David Wilkerson, një predikues i ri, lexoi në revistën Life, historinë e dhimbshme të vrasjes së një të riu nga një bandë gangsterësh në rrugët e New York.
Aktualisht Teen Challenge operon në 129 vende të botës me rreth 1400 qendra rehabilitimi, me një sukses të lartë rehabilitimi prej varesive në nivel botëror.
Teen Challenge Albania është një organizatë jofitimprurëse e regjistruar sipas ligjeve në fuqi në shtetin Shqipëtar. Misionin e saj në Tiranë e ka filluar në vitin 2015.
Ajo është pjesë e Global dhe Europe Teen Challenge.
Në Tiranë kemi hapur 𝙌𝙚𝙣𝙙𝙧𝙖 𝙚 𝙍𝙚𝙝𝙖𝙗𝙞𝙡𝙞𝙩𝙞𝙢𝙞𝙩 𝙎𝙩𝙧𝙚𝙝𝙖, për ata individë me varësi si: droga, alkooli, bixhozi, etj që dëshirojnë të ndryshojnë e të ndërtojnë një jetë e një të ardhme të re.
Fokusi i ynë në këtë qendër është transformimi jetësor dhe fitimi I zakoneve të reja dhe riintegrimi ne shoqëri.
𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝘀𝘁𝗶𝗸𝗮𝘁 𝘁𝗿𝗲𝗴𝗼𝗷𝗻𝗲 𝘀𝗲 𝗰𝗱𝗼 𝗶𝗻𝗱𝗶𝘃𝗶𝗱 𝗶 𝗰𝗶𝗹𝗶 𝗷𝗲𝘁𝗼𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗷 𝘃𝗶𝘁𝗲𝘀𝗵 𝗻ë #𝘃𝗮𝗿𝗲𝘀𝗶 𝗻𝗴𝗮 #𝗱𝗿𝗼𝗴𝗮 #𝗮𝗹𝗸𝗼𝗼𝗹𝗶 #𝗱𝘂𝗵𝗮𝗻𝗶 #𝗯𝗶𝘅𝗵𝗼𝘇𝗶, 𝗲𝘁𝗷 𝗲 𝗸𝗮 𝘁𝗲 𝘃𝗲𝘀𝗵𝘁𝗶𝗿𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝗴𝗮𝘁𝗶 𝘁𝗲 𝗽𝗮𝗺𝘂𝗻𝗱𝘂𝗿 𝘁’𝗶𝗮 𝗱𝗮𝗹𝗶 𝘃𝗲𝘁𝗲𝗺 𝗻𝗱𝗮𝗷 𝗸𝗲𝘁𝘆𝗿𝗲 𝘀𝘂𝗯𝘀𝘁𝗮𝗻𝗰𝗮𝘃𝗲 𝗮𝗽𝗼 𝘇𝗮𝗸𝗼𝗻𝗲𝘃𝗲 𝗾𝗲 𝘂 𝗸𝗮𝗻𝗲 𝘁𝗷𝗲𝘁𝗲𝗿𝘀𝘂𝗮𝗿 𝗷𝗲𝘁𝗲𝗻.
Me Perëndinë, çdo gjë është e mundur, ndaj ne vazhdojmë të 𝗺𝗯𝗷𝗲𝗹𝗹𝗶𝗺 𝘀𝗵𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲 𝗱𝗵𝗲 𝘁𝗲 𝗿𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝘁𝗼𝗷𝗺𝗲 𝗷𝗲𝘁𝗲.

BEHUNI DHE JU VULLNETAR

Vlerat tona

INTEGRITETI
Të jetosh dhe të punosh me përsosmëri
f
DHEMBSHURIA
Të përqafosh shpresën, dashurinë dhe pajtimin
d
PËRBASHKËSIA
Të punojmë së bashku dhe të mbështesim njëri-tjetrin
f
BESIMI
I besojmë Zotit për të pamundurën
SHËRBËTORË
Ia përkushtojmë veten suksesit të të tjerëve