cross2

Cross and Crime BOOK

Ky libër rrëfen një histori të vërtetë dhe frymëzuese për jetën, vdekjen dhe mrekullitë që kanë ndodhur në rrugët e Nju-Jorkut.
Bandat e adoleshentëve ishin bërë të papërballueshme.

Ato i kishin shpallur luftë policisë dhe situata dukej jashtë kontrollit. Vrasjet ishin diçka më se e zakonshme.
Droga përdorej sheshit. Në mes të gjithë kësaj tabloje, një predikues me emrin David Wilkerson ndërmerr hapa të jashtëzakonshëm besimi vetëm me dy armë në duar:
Biblën dhe mesazhin e dashurisë së Perëndisë.
Mrekullitë filluan të ndodhnin qysh prej fillimit të këtij udhëtimi të gjatë. Ky vendim për t’u predikuar bandave, i cili në fillim dukej si gabimi më i madh i jetës së Davidit, do të shndërrohej në një histori rrëqethëse, e cila ka ndryshuar dhe frymëzuar jetën e miliona njerëzve. Një histori inkurajuese besimi, që tregon se çfarë është në gjendje të bëjë Perëndia përmes një njeriu, që është i gatshëm t’i shërbejë Atij me dashuri.
 
Tiranë, Shtator 2017

Centre-for-Statistics

Facts and figures WHO (nga OBSH)
The bare facts
We know what can and needs to be done to help reduce the burden of psychoactive substance use.
Therefore, WHO is committed to assisting countries in the development, organization, monitoring and
evaluation of treatment and other services.

  •  The harmful use of alcohol results in 3.3 million deaths each year.
  • On average every person in the world aged 15 years or older drinks 6.2 litres of pure alcohol per year.
  • Less than half the population (38.3%) actually drinks alcohol, this means that those who do drink consume on average 17 litres of pure alcohol annually.
  • Some 31 million persons have drug use disorders.
  • Almost 11 million people inject drugs, of which 1.3 million are living with HIV, 5.5 million with hepatitis C, and 1 million with both HIV and hepatitis C.