939b9a4f-196d-4dd4-bb0a-740bc0baef2b
Çlirimi nga varësia fillon këtu !
WhatsApp Image 2021-05-26 at 19.11.42 (1)
WhatsApp Image 2021-05-26 at 19.11.44 (1)
WhatsApp Image 2021-05-26 at 19.11.43
previous arrow
next arrow
939b9a4f-196d-4dd4-bb0a-740bc0baef2b
Çlirimi nga varësia fillon këtu !
WhatsApp Image 2021-05-26 at 19.11.42 (1)
WhatsApp Image 2021-05-26 at 19.11.44 (1)
WhatsApp Image 2021-05-26 at 19.11.43
previous arrow
next arrow
Udhëhiqemi

Teen Challenge Albania është ndërtuar dhe udhëhiqet nga besimi dhe vlerat e krishtera, të cilat qartësisht zbulojnë se sa i çmuar, unik dhe i dashur është çdo individ në vendin tonë. Ne e ndajmë këtë mesazh me ata të rinj e të reja, jeta e të cilëve është ngatërruar, kapur prej varësive të ndryshme si droga, alkooli, bixhozi,etj. Ne dëshirojmë të mbjellim shpresë me ata individ të cilët kanë humbur vetëvlerësimin dhe shpesh vullnetin për të jetuar. Të gjithë e meritojnë një shans të dyte, për të jetuar të lirë dhe për t’u bërë ata për të cilën janë krijuar për te qënë në këtë jetë.Teen Challenge Albania ka hapur në Shqipëri  një qendër rehabilitimi që ne e quajmë STREHA.

Metodologjia

Metodologjia e Qendrës STREHA bbazohet në një qasje arsimore të bazuar në transmetimin e parimeve Biblike ,punëve praktike në qendër dhe një strategjie ndërhyrjeje që synon ta ndihmojë individin: të gjejë dhe të zhvillojë një autonomi më të madhe vendimmarrëse, të çlirohet ata nga modelet e sjelljeve vetëshkatërruese. Motivimi dhe angazhimi personal janë të domosdoshëm në fillimin e një jete. Riintegrimi i këtyre individëve në shoqëri është një punë e bërë me përkushtim, dashuri dhe në bashkëpunim një numër të madh bashkëpunëtorësh.

Kohëzgjatja

Programi ynë zgjat mesatarisht 12-18 muaj Kjo kornizë kohore siguron mundësi të mjaftueshme për ndryshimin e disa sjelljeve të cilat më parë kanë shkatrëuar jetën e tyre dhe qe në nje të ardhme kthehen në dëshmi jetëndyshuese për shumë të tjerë.  Programet tona kanë një normë suksesi 78% për ata që përfundojnë!

Varësia prek të gjithë

0
Million
21.2 Milionë Amerikanë luftuan me varësitë në 2018
0 +
Thousand
Opioidët ishin të përfshirë në 46,802 vdekje nga mbidozimi në 2018 (69.5% e të gjitha vdekjeve nga mbidoza e drogës).
$ 0
Billion
Në vitin 2015, kostot e vetëm të krizës opioide u vlerësuan në 504 miliardë dollarë

Por ka shpresë!

Programet tona kanë një normë suksesi 78% për ata që përfundojnë!

Dhuroni ketu !

Gallery

Shkrimet tona